sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Family traditions: Continental breakfast



Vähän vakkarijuttua välillä aamupalasta. 

Mies haki lauantaiaamuna juoksulenkkinsä jälkeen tutulta leipurilta tuoreet sämpylät ja leivän. Tuo lähileipomo on kiva senkin vuoksi, että heillä vaihtuu valikoima säännöllisesti. Saa siis maistella hiukan erilaisia leipäreseptejä välillä. Manchego-juuston taas saa leikattua kivasti suupaloiksi. Täällä juustojen luvatussa maassa on hurjasti valikoimaa, mutta jos minä pääsen valkkaamaan, niin mukaan lähtee useimmiten juuri manchego. Tykkään sen suolaisesta mausta ja kuivahkosta rakenteesta. Tällä kuvauksella en kyllä taida päästä juustoanalyytikoksi mihinkään. ;P

Salamia on myös kymmeniä erilaisia laatuja läheltä ja kaukaa. Salamisortteja on tarjolla kaupoissa enemmän kuin muita leikkeleitä yhteensä, mutta tuo yksi tietty italialainen on parhaiten meidän kaikkien mieleen. Itseasiassa se on niin kovasti mieleen, että viimeisistä siivuista tulee aina keskustelua. (Ja joskus ne menee jopa varaukseen. Siis täh, varaako kukaan muu ikinä salamia itselleen??? :D) Muuten sitten vain kuumaa teetä, pehmeäksi keitetyt kanamunat ja appelsiinimehua. Hedelmistä saa sopivasti raikkaan vitamiiniannoksen. En ole mitenkään erityisen aamuvirkku edes lauantaisin, joten olipas hyvä, että tuli kuorittua ja paloiteltua hedelmät tupperrasioihin jo edellisenä iltana. Jääkaapista on niin paljon helpompi lusikoida valmiita paloja kippoihin... Välipalaksikin niitä napsii sieltä helpommin, kun ei joka kerran tarvitse ensin ottaa leikkuulautaa ja veistä esiin.

-----

Little bit about breakfast again for a change. ;)

Like usual, my husband went jogging on Saturday morning and stopped afterwards at the bakery around the corner. We just love that little bakery! Everything is totally fresh and because their selection changes regularly, we get to taste different kinds of breads. The shops have a wonderful selection of cheese in Belgium offering both local and international varieties. If I get to choose it's almost always Manchego though. Since I ate it first time some years ago, I keep going back to it. I love the way it tastes salty and dry, but I'm afraid such a description will not make me famous as a cheese expert. ;P

Salami can be found in countless variations, too. Sometimes it seems like there are more different kinds of salami than any other lunchmeats counted alltogether! Anyway, this particular one is our family favorite. We almost fight about who gets to eat the last slices. Never heard about reserving salami slices!?! Other than bread, cheese and meat, one just needs a good cup of tea, some orange juice, soft-boiled egg and some fruit. Speaking about which, I was happy I did all the peeling and cutting already the night before. It's so much easier to fill breakfast bowls directly from tupperware boxes in the fridge... (Even Saturdays don't have a power to make me a morning person.)        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti