maanantai 15. helmikuuta 2016

Valentines Day Petit Fours



Sen verran aikaa kului keittiössä ystävänpäivänä sydämen muotoisia kakkuja väkertäen, että sadepäivän valo ei lopulta riittänyt valokuvaamiseen. Ei silti ollut vaaraa, koska näistä tuli niin makeita, että niitä jäi vielä tällekin päivälle. Pienet leivokset on usein työläämpiä kuin suuremmat versiot!

Leivoimme ensin brownie-vuokaan kaakaoisen kuivakakkupohjan. (250g margariinia, 330g sokeria, 50g ruskeaa sokeria ja pari tippaa vaniljaesanssia vatkataan kuohkeaksi. Lisätään neljä munaa ja jauhoseos: 170g vehnäjauhoa, 90g kaakaojauhetta ja 3/4tl leivinjauhetta. Sekoita hyvin. Taikina kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun brownievuokaan. Kakku paistetaan 175 asteessa, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.) Leikkasimme sen kahdeksi kerrokseksi. Molemmista otettiin piparkakkumuotilla sydämiä. Niitä pinottiin aina kaksi päällekkäin ja väliin laitettiin tahnaa, jonka vatkasin ihan pienestä palasta margariinia, reilummin tomusokeria, hiukan tuorejuustoa ja vadelmia. Tämä oli ihan mututuntumajuttu, joten sen kummempaa reseptiä ei ole. Maistelemalla onnistuu kyllä. (Meillä oli pakastettuja vadelmia, joten tahnasta tuli hiukan turhan vetistä. Seuraavan kerran täytyy kokeilla tuoreilla.) Lopuksi sulatettiin tummaa suklaata ja sekaan lisättiin ruokalusikallinen ruokaöljyä, jotta suklaa ei kovettuisi ihan kovaksi. Suklaa levitettiin veitsen kärjellä niin ohuesti kuin mahdollista. Päälle ripoteltiin teemaan sopivia strösseleitä. 

Jälkiviisaana sellainen huomio, että kakkupohja kannattaa tehdä edellisenä päivänä, jotta se ei ole liian mureneva. Kuorruttaminen veitsen avulla on helpompaa jos ei tarvitse pelätä reunoja liikaa. Ai niin, tässä leipomisprojektissa jää aika paljon "käyttökelvottomia" kakunpaloja jäljelle. Jämät kannattaa pakastaa rasiassa ja käyttää vaikka cakepopseihin myöhemmin.

----

We spent a good part of the Valentines Day in the kitchen baking these heart-shaped petit fours. Little pastries take often much more time to make than larger ones.

We began by baking a simple chocolate cake in a brownie form. (Whip 250g margarine, 330g sugar, 50g brown sugar, and couple of drops of vanilla essance until fluffy. Add 4 eggs. Add the flour mixture: 170g flour, 90g baking cacao and 3/4tsp baking powder. Mix well. Pour the dough on the baking parchment in a brownie tray and bake in 175 degrees until the stick comes out clean. Let cool.) We cut the cake into two layers and used a cookie cutter to cut out hearts from both layers. We piled up always two hearts and put in between a mixture made of a little bit of margarine, powdered sugar, cheese spread and raspberries. There's no real recipe for it, sorry. (We used frozen raspberries, so the mixture got slightly too watery. I made a mental note for myself in order to remember to buy fresh ones for the next time.) When the cakes were assembled we melted some dark chocolate and added a teaspoon of vegetable oil to chocolate so that it wouldn't become too hard when it settles. We used a knife to spread the cholocate over the cakes and then just sprinkled the cakes with few little hearts.

As an aftermath I would say that it's best to bake the cake already a day before. That way pieces do not break apart so easily when you spread the chocolate on them. All the economic house wives noticed that there's plenty of leftovers with this sort of cake-making. Indeed. We decided to freeze what was left from cutting the hearts out and use it later for a small batch of cake pops. 

2 kommenttia:

  1. Todella herttaiset ja herkullisen näköiset leivokset! Nuo pienet sydämet siinä pinnalla tuovat ihanan ystävänpäivä-tunnelman.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Teemajutut on aina hauskoja leivottavia. :)

    VastaaPoista