maanantai 25. tammikuuta 2016

A fresh coconut


Tuore kookospähkinä on hauskaa, nakerrettavaa herkkua. Rasvaahan siinä on aika lailla, mutta myös ihan hyviäkin aineita, kuten B-vitamiineja, kuparia, mangnesiumia ja muutakin. Joidenkin lähteiden mukaan rasvatkin ovat suotuisia joillekin tietyille kolesteroliarvoille ja jotakin vanhenemista estävääkin siinä kuulema olisi. Kookospähkinästä kerrotaan, että se on ravintorikas päivän annos ihmisille, joiden alueella kookospähkinöitä kasvaa, eli välipalana ei varmaankaan kannata kuitenkaan ihan kokonaista syödä kerralla. Tuoreet palat onneksi säilyvät jääkaapissa suljetussa muovirasiassa muutaman päivän. Avaaminen sujuu helposti ruuvimeisselin ja vasaran kanssa.

----

A fresh coconut is a fun snack. It contains quite a bit of fats, but also many good ingredients such as various B vitamines, copper, mangnesium etc. Some say that though the fats are mainly saturated, they should still be beneficial for certain types of cholesterol levels. Apparently the coconuts even contain some anti-aging benefits! It has also been told that the coconut is so rich in nutrition that a regular person could manage the entire day with it. Just for snacking it might then not be a wise thing to eat it all at once. ;) A good thing is that pieces stay fresh in a closed container in a fridge for some days. It is easiest to open the coconut with a screwdriver and a hammer.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti