tiistai 11. maaliskuuta 2014

Suosikkiyrtit - My favorite herbs



Timjami ja basilika. Niitä ilman en pärjää keittiössä viikkoakaan. Ei niitä nyt ihan jokaiseen ruokaan mene, mutta me syödään niin paljon pastaruokia ja vihannesjuttuja, että niille kahdelle yrtille on aina tilausta. Basilika on hieman rajoittuneempi tapaus, mutta timjami antaa makua melkein mihin vain. Kanacurry- ja kookoskastikkeista, tomaattipohjaisiin pastasoosseihin, vihannespaistoksista lasagneen, uuniperunoihin ja jopa paikalliseseen Stoofvlees-lihakastikkeeseen. Kesällä timjami kasvaa hyvin parvekkeella, mutta kyllä se talvisin yrttihyllyltäkin ostettu versio kestää useamman viikon. Vaikka viherrys loppuisikin, maku on ihan tallella vaikka kasvi alkaisikin jossakin vaiheessa muuttua harmahtavaksi ja kuivaksi.

----

Thyme and basil. I don't think I'd manage a week in the kitchen without these two. I don't use them to every dish, but I guess we eat so much pasta and vegetable meals that these two herbs are just a must in my kitchen. Basil is a slightly more limited case, but thyme is totally variable. It goes with almost anything from chicken curry and coconut sauces, tomato-based pasta sauces, from the roasted vegetables to lasagne, from the roasted potato wedges to the local meat stew, Stoofvlees... During the summer season, thyme grows well in a pot at the balcony. During the winter season, however, a bought plant from a supermarket keeps easily for several weeks, too. And even once it begins to dry and turn silvery gray, you can still use it without any problems... The taste does not disappear anywhere.      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti