perjantai 21. kesäkuuta 2013

Pastaa ja munakoisoa - Pasta with aubergine



Valitsin kerran yhdessä ravintolassa "grillattua munakoisoa tomaattikastikkeessa parmesaanilla kuorrutettuna." Ajattelin, että milläköhän ihmeellä munakoisosta voi saada tehtyä jotakin herkullista lämmintä ruokaa! Se oli yllätyksekseni niin hyvää, että olen sen jälkeen itsekin testaillut kokkailla siitä. Pari viikkoa sitten huomasin, että täällä myydään kaupoissa grillattuja munakoison siivuja pakasteena. Loistoidea! Se on nimittäin nimenomaan se grillaus, mikä tekee munakoisosta syötävän hyvän! Ostin saman tien kaksi pussillista pakastimeen. Ensimmäisestä pussillisesta tein lasagnea. Se oli helppo juttu ja tuli ihan tuosta vaan tosi hyvänmakuista. Jätin vain jauhelihan pois ja täyttäessä laitoin munakoison siivuja väliin ja kunnon gratiinijuusto päälle.

Tänään kokeilin, miten pastakastike onnistuisi. Leikkasin munakoisosiivut reilun kokoisiksi paloiksi. Tomaattikastikkeen tein mahdollisimman yksinkertaisesti: eli reilusti oliiviöljyä kattilan pohjalle kuumenemaan, ja siihen punasipulia ja valkosipulia kuullotettavaksi. Sitten lisäsin tomaattimurskatölkillisen ja hiukan fariinisokeria, sopivasti suolaa ja pippuria, basilikan lehtiä palasina ja parista timjamin oksasta lehdet. Kiehautin kastikkeen ja lisäsin sulaneet munakoison palat ja annoin hautua valmiiksi välillä varovasti sekoittaen sen aikaa, kun pasta kiehui. Munakoisoa oli melkein enemmän kuin kastiketta, joten hiukan sai olla varovainen, ettei palat menneet muussiksi. Lopuksi tietysti paljon parmesaania annoksen päälle... (Loput laitoin jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Täytyy kokeilla sitä vielä jääkaappikylmänäkin...) Te tietysti pyörittelette silmiänne, että joku innostuu vihanneksesta, ja vielä munakoisosta, näin kovasti...

Ai niin, mukavaa juhannusta! Meinasi ihan unohtua, täällä kun on ihan tavallinen loppuviikko...

---

Some time ago, I chose in a restaurant "grilled aubergine baked in tomato sauce with parmesan cheese." I thought that perhaps somebody has figured out how to make something good out of that odd vegetable! And it was delicious indeed!!! Since then I have been experimenting... I figured out some weeks ago that our grocery store sells grilled and frozen aubergine slices! It seems that it is exactly the "grilled" that makes it taste so good! I bought immediately two bags... I used the first one immediately for a vegetarian lasagne. (I simply replaced meat with it.) It turned out great!!! 

Today I tried to make a pasta sauce. Here is a list of ingredients for the tomato sauce: olive oil, garlic, red onion, one can of crushed tomatoes, little bit of brown sugar, enough salt and pepper, some basil and thyme leaves. Once it had boiled, I added the thawed aubergine pieces, lowered the temperature and let it cook slowly until pasta was ready. Finally I added plenty of parmesan on the ready portion... (There were some leftovers so I put the rest into the refrigerator. I'll try them cold...) I do understand if you are now rolling your eyes and thinking that I have gone totally nuts with this exitement for an aubergine...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti