lauantai 11. toukokuuta 2013

Lohenpunaista


Tämän vuoden toukokuussa on sattunut pyhäpäivät sopivasti keskelle viikkoa. Täällä on tapana, että jos viikonlopun ja pyhäpäivän väliin jää vain yksi päivä, se pidetään myös vapaana. Normaalisti työntekijöille sellainen ylimääräinen päivä tietysti lasketaan ylimääräiseksi vapaaksi, mutta koululaisia ja opiskelijoita (eikä opettajia) ei koskaan höykytetä vain yhden irtonaisen päivän vuoksi tunneille. 

Torstaina vietimme iltapäivän testaten muutamaa reseptiä. Illalla tuli mukavia vieraita istumaan iltaa. Perjantaiaamuna lähdettiin kohti eläintarhaa. Siitä hiukan flamingoja enemmän myöhemmin lisää, mutta linnut sopivat väreiltään raparperikakun koristelippujen lohenpunaiseen reunaan...

Tein tavallisen raparperipiirakan (samanlainen kuin perusomenapiirakkataikina, mutta kanelin sijaan vaniljasokeria) ja päälle vaahdotin kaksi valkuaista ja hiukan sokeria (1/2dl ehkä). Kun kakku oli melkein kypsä, otin sen hetkeksi uunista ulos, jotta sain levitettyä valkuaisvaahdon siihen päälle. Sitten laitoin sen nopeasti takaisin uuniin ja paistoin muutaman minuutin lisää, jotta marenki sai väriä. Yritin kirjoittaa tarkemman ohjeen ylös huonolla menestyksellä... 

---

There have been several bank holidays during May this year. On Thursday we spent the afternoon in the kitchen testing out few recipes. In the evening we had fun guests. On Friday morning we drove to the zoo... More about it later, but I could not resist adding the flamingo photo here, because they are precisely the same color as the edge of the little flags on the rhubarb cake. I baked a basic rhubarb cake and when it was almost ready, I spread some whipped egg white & sugar mixture on the top of it and baked few more minutes. It gives a good sweet topping on the rhubarb. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti