sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Luomusitruunakakku



Täkäläiset ostavat usein sitruunakakkua kaupasta. Sitä saa muoviin pakattuna valmiina kakkuna kaikkein halvimmalla. Paistovalmiina taikinanakin sitä myydään. Jos taikinan tekee ihan itse oikeista aineista, ohjeissa on yleensä joko sitruunaesanssia tai vähintäänkin raastettua sitruunan kuorta. Leivoin kakun nopeasti sunnuntain jälkiruoaksi pastaveden kiehahtaessa, joten oikopolut olivat jälleen kerran tarpeen. Pohjana käytin toisen kuivakakun reseptiä. Ai niin, luomua kakussa ei ole muuta kuin sitruunat. Mutta sen, että tekee taikinan itse, voi kyllä laskea jonkinlaiseksi luomuksi myös, jos vaihtoehtoina olisi ollut valmiskakku tai -taikina. ;-) Yllätyin, että kakusta tuli todella sitruunaisen makuista. En tiedä oliko se luomusta kiinni, vai pelkästä vastapuristetun sitruunamehun määrästä. Joka tapauksessa resepti on ainoastaan niille, jotka rakastavat sitruunaa.

Luomusitruunakakku

3 luomusitruunaa
200 g margariinia
4 1/2 dl sokeria
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
tomusokeria

> Purista kahdesta sitruunasta mehu. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat ja vatkaa täysillä. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin ja lisää taikinaan sekoittaen. Lisää sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Paista 175 asteessa 50-60 min. Jäähdytä kakkua hiukan. Sekoita kolmannesta sitruunasta puolikkaan sitruunan mehu tomusokeriin. En mitannut suhdetta, mutta tee sekoituksesta aika ohut, jotta se leviäisi ohuenohueksi kerrokseksi. Valuta sitruunamehu-tomusokeriliemi kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti